Politika Zasebnosti

Politika zasebnosti in pogoji uporabe osebnih podatkov

Podjetje Vidral d.o.o., Pristaniška ulica 8, Koper, osebna identifikacijska številka (OIB): SI13915274, veleprodaja in distribucija širokega spektra izdelkov, v okviru svojih dejavnosti zbira in obdeluje osebne podatke kupcev, dobaviteljev in ostalih potencialnih partnerjev ob spoštovanju vseh veljavnih področnih zakonov in predpisov.

Varovanje zasebnosti je prednostna naloga podjetja, zato pozorno preberite te informacije.

Ta Politika zasebnosti se navezuje na zaupnost osebnih podatkov, ki se zbirajo med vzpostavljanjem partnerstva s podjetjem preko spletne strane www.vidral.si . Podjetje Vidral d.o.o. kot ponudnik storitev spletne strani www.vidral.si spoštuje veljavne predpise z namenom varovanja zasebnosti svojih uporabnikov, zlasti pa Splošne uredbe (EU) o zaščiti osebnih podatkov. Uporabnike spletne strani www.vidral.si vabimo, da se seznanijo z vsemi navedbami na tej strani, da bi bolje razumeli, katere podatke podjetje Vidral d.o.o. zbira in obdeluje, s kakšnim namenom, po kateri pravni podlagi, s kom in za kakšne namene jih deli, katere zaščitne ukrepe pri tem upošteva ter katere pravice, ki se nanašajo na dostop do osebnih podatkov, popravek, brisanje ter pravico do ugovora, ima uporabnik. Vsak uporabnik, ki ima kakršna koli vprašanja v zvezi z osebnimi podatki, lahko le-ta posreduje z elektronskim sporočilom na naslo vidral@ritosa.com. S sprejetjem te Politike zasebnosti, kar uporabnik stori s klikom ob pošiljanju osebnih podatkov za registracijo na spletni strani www.vidral.si , uporabnik potrjuje, da je prebral, razumel ter da soglaša z obdelavo osebnih podatkov v skladu s to izjavo.

Katere osebne podatke zbira in obdeluje podjetje Vidral d.o.o. preko spletne strani www.vidral.si ?

Ob obisku spletne strani www.vidral.si ima uporabnik spletne strani možnost poslati povpraševanje oziroma postati eden izmed zadovoljnih kupcev podjetja. Če uporabnik želi poslati povpraševanje ali postati kupec podjetja, bo Vidral d.o.o., oziroma spletna stran, zahtevala navedbo določenih informacij o uporabniku kot so ime in priimek, naslov (vključno z mestom in poštno številko), elektronski naslov, telefonska številka, datum rojstva, osebna identifikacijska številka in podobno. Ko uporabnik izpolni zahtevane podatke, lahko klikne »Pošlji«, s čimer bo vnesene podatke posredoval na uradni elektronski naslov podjetja. O navedbi osebnih podatkov odloči uporabnik. Če uporabnik obveznih informacij, ki jih podjetje zahteva, ne želi navesti, bo pošiljanje podatkov tehnično izvedljivo. Poleg teh podatkov se samodejno zbirajo podatki z računalnika uporabnika, ki lahko vključujejo IP naslov, v določenih situacijah pa se samodejno zbirajo tudi druge vrste podatkov kot so datum in čas dostopanja do spletne strani www.vidral.si , informacije o programski ali strojni opremi, informacije o internetnem iskalniku, ki ga uporabnik uporablja, ter o operacijskem sistemu računalnika, različici aplikacije in jezikovnih nastavitvah. Lahko se zbirajo tudi informacije o klikih in prikazanih spletnih straneh. Pri fotografiranju različnih krajin, mest, ulic in ljudi obstaja možnost, da se uporabnik najde na fotografijah. Če meni, da te fotografije ne bi smele biti uporabljene na spletni strani podjetja, naj nas o tem obvesti na elektronski naslov vidral@ritosa.com, in v najkrajšem možnem času bomo umaknili fotografijo/-e, na katerih se nahaja.

Če uporabnik meni, da določeni deli ali vsebine spletne strani kršijo njegove avtorske pravice, naj kontaktira podjetje na elektronski naslov vidral@ritosa.com, da se bo njegov zahtevek v najkrajšem možnem času proučil in vsebina umaknila, če bo njegova pritožba temeljila na resničnih dejstvih oziroma bo utemeljena.

S kakšnim namenom Vidral d.o.o. zbira in obdeluje osebne podatke?

Podjetje Vidral d.o.o. zbira in obdeluje osebne podatke uporabnikov, ki želijo postati potencialni partnerji oziroma kupci podjetja, da bi jim omogočil koriščenje vseh ugodnosti, ki jim jih nudi.

Podjetje Vidral d.o.o. ne zbira podatkov o otrocih. Če so ti podatki podani brez privolitve staršev ali skrbnikov oseb, mlajših od 18 let, se bodo nemudoma izbrisali.

 

 

Na kateri pravni podlagi temelji obdelava osebnih podatkov?

Z vnosom svojih osebnih podatkov ter potrditvijo (klikom) sprejemanja te Politike zasebnosti in pogojev uporabe osebnih podatkov uporabnik sklene pogodbeno razmerje, zato je obdelava teh osebnih podatkov zakonita, saj se ti postopki izvajajo na zahtevo uporabnika in z namenom vzpostavitve partnerstva s podjetjem. Uporabnik s tem podaja privolitev v obdelavo svojih osebnih podatkov. Uporabnik lahko privolitev kadarkoli prekliče s posredovanjem ustreznega obvestila na uradni elektronski naslov podjetja vidral@ritosa.com .

S kom podjetje Vidral d.o.o. deli osebne podatke?

Podjetje Vidral d.o.o. osebnih podatkov uporabnikov ne bo delilo s tretjimi osebami, razen kadar bi to zahtevali ustrezni predpisi. Delitev osebnih podatkov uporabnika je mogoča v primeru da bi to iz varnostnih razlogov zahtevale določene interesne skupine pri organizaciji določenih dogodkov.

Obdobje hrambe osebnih podatkov

Podjetje Vidral d.o.o. hrani osebne podatke, pridobljene s poslanimi zahtevki uporabnikov internetne strani www.vidral.si , toliko časa, kot je to potrebno za njihovo obdelavo, to obdobje pa traja do trenutka uspešnega prejema povpraševanja s strani uporabnika oziroma do trenutka, ko uporabnik postane kupec podjetja.

Dostop do osebnih podatkov in njihovo posodabljanje

Uporabnik lahko zahteva in pridobi celovite informacije o shranjenih osebnih podatkih ter zahteva posodobitev le-teh s pošiljanjem ustreznega elektronskega sporočila na elektronski naslov vidral@ritosa.com .

Brisanje osebnih podatkov (pravica do pozabe)

Uporabnik ima pravico, da kadar koli zahteva brisanje osebnih podatkov (pravica do pozabe). To lahko stori s posredovanjem ustreznega zahtevka na elektronski naslov vidral@ritosa.com, njegovi podatki pa bodo izbrisani v tridesetih dneh. 

Pravica do ugovora

Če uporabnik kljub vsem uvedenim ukrepom za zaščito osebnih podatkov meni, da je njegov ugovor utemeljen, lahko to sporoči na elektronski naslovi vidral@ritosa.com. Uporabnik ima pravico do prijave nadzornemu organu, tj. Agenciji za zaštitu osobnih podataka (Agenciji za varstvo osebnih podatkov).

Varnostni ukrepi v zvezi z zaščito osebnih podatkov

Podjetje Vidral d.o.o. zaščito osebnih podatkov jemlje zelo resno in v zvezi s tem upošteva različne varnostne ukrepe. Na žalost niti en prenos podatkov preko spleta ali katerega koli brezžičnega omrežja ne more biti 100-% varen. Posledično podjetje kljub izvajanju razumnih zaščitnih ukrepov za zaščito podatkov ne more zagotavljati zaščite katerih koli informacij, ki bi bile posredovane na oz. prenesene s spletne strani www.vidral.si in ni odgovorno za ravnanje katere koli tretje strani, ki bi te informacije prejemala.

Spremembe Politike zasebnosti

Podjetje Vidral d.o.o. lahko kadar koli spremeni to Politiko zasebnosti in pogoje uporabe osebnih podatkov z objavo spremenjenega besedila Politike zasebnosti na spletni strani www.vidral.si. Podjetje poziva uporabnike, da se pravočasno seznanijo s to Politiko zasebnosti zaradi sprejetja morebitnih sprememb. Če uporabnik ne soglaša s to Politiko zasebnosti, ga pozivamo, da to spletno stran zapusti ter da ne dostopa do in ne uporablja spletne strani www.vidral.si. Sprememba Politike zasebnosti in pogojev uporabe osebnih podatkov stopi v veljavo takoj ko je objavljena na spletni strani www.vidral.si. Če uporabnik nadaljuje z uporabo spletne strani www.vidral.si po tem, ko spremembe stopijo v veljavo, šteje, da potrjuje in sprejema spremenjeno Politiko zasebnosti in pogoje uporabe osebnih podatkov. 

Pravila o ravnanju s piškotki

Kaj je piškotek?

Piškotek je informacija, ki jo spletna stran, ki jo uporabnik obišče, shrani na računalnik. Običajno shrani določene nastavitve za to spletno stran, npr. izbrani jezik ali naslov. Ko uporabnik kasneje ponovno dostopa do te spletne strani, internetni brskalnik piškotke, ki pripadajo tej spletni strani, pošlje nazaj. To strani omogoča prikaz prilagojenih informacij.

Piškotki lahko zajemajo širok spekter informacij, vključno z osebnimi informacijami (kot sta osebno ime ali naslov elektronske pošte). Vseeno je te informacije mogoče shraniti le če je to izrecno omogočeno, saj spletne strani ne morejo pridobiti dostopa do informacij, ki jim niso posredovane, in ne morejo dostopati do drugih datotek na računalniku uporabnika. Uporabnik nima vpogleda v privzete načine shranjevanja in pošiljanja piškotkov. Vseeno pa lahko uporabnik spremeni nastavitve internetnega brskalnika tako, da samostojno izbere, ali želi sprejeti ali zavrniti zahteve za shranjevanje piškotkov, in nastavitve prilagodi tako, da se ob zapiranju spletnega brskalnika shranjeni piškotki in druge nastavitve samodejno izbrišejo.

Kako prilagoditi nastavitve piškotkov?

Z urejanjem nastavitev piškotkov uporabnik odloči, ali dovoli njihovo shranjevanje na svojem računalniku. Upravljanje in prilagajanje nastavitev piškotkov je mogoče, kot je navedeno zgoraj, opraviti v nastavitvah spletnega brskalnika. Določene nastavitve so lahko odvisne od naprave, s pomočjo katere porabnik dostopa do spleta (namizni računalnik, tablični računalnik ali mobilni telefon), vse pa niso vedno dostopne v slovenskem jeziku. Če uporabnik onemogoči piškotke, morda lahko ne bo mogel uporabljati določenih funkcij spletne strani www.vidral.si.

Kaj so začasni piškotki?

Začasni piškotki ali piškotki sej se po zaprtju spletnega brskalnika odstranijo iz računalnika. Z njihovo pomočjo spletna mesta shranjujejo začasne podatke.

Kaj so trajni piškotki?

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo na računalniku po zaprtju spletnega brskalnika. Z njihovo pomočjo spletna mesta shranjujejo podatke kot sta uporabniško ime za prijavo in geslo, da se uporabniku ni treba prijavljati ob vsakem obisku določenega spletnega mesta. Trajni piškotki se na računalniku hranijo nekaj dni, nekaj mesecev, nekateri pa celo nekaj let.

Kaj so lastni piškotki?

Lastni piškotki prihajajo s spletne strani, ki si jo uporabnik ogleduje, in so lahko začasni ali trajni. Z njihovo pomočjo lahko spletna mesta shranjujejo podatke, ki jih bodo ponovno uporabila ob naslednjem obisku tega spletnega mesta.

Kaj so piškotki tretje strani?

Piškotki tretje strani so povezani z vsebino drugih spletnih mest, npr. oglaševalskih, ki se nahajajo na spletnem mestu, ki si ga uporabnik trenutno ogleduje. S temi piškotki lahko spletne strani spremljajo uporabo interneta v tržne namene.

Ali spletna stran www.vidral.si  uporablja piškotke?

Spletna stran www.vidral.si uporablja piškotke, katerih glavni namen je zagotoviti uporabniku boljšo uporabniško izkušnjo te spletne strani.

Katere piškotke uporablja www.vidral.si  in zakaj?

Začasni piškotki (angl. session cookies) so piškotki, ki potečejo (in se samodejno izbrišejo), ko uporabnik zapre spletni brskalnik. Uporabljajo se zato, da se uporabniku omogoči dostopanje do vsebine spletne strani www.vidral.si.

Trajni piškotki (ang. persistent cookies) – imajo običajno datum poteka daleč v prihodnosti, zato bodo ostali v brskalniku uporabnika, dokler ne potečejo oziroma dokler jih uporabnik ročno ne izbriše. Spletna stran www.vidral.si uporablja trajne piškotke za določene funkcije, kot je npr. spominjanje, da je uporabnik izpolnil polja za prijavo, kar registriranemu uporabniku olajša uporabo spletne strani www.vidral.si. Trajni piškotki se uporabljajo tudi z namenom boljšega razumevanja navad uporabnika, s čimer je mogoče spletno stran izboljšati glede na pridobljene vzorce uporabe. Ti podatki so anonimni, kar pomeni, da individualni podatki uporabnika niso razvidni.

Ali spletna stran www.vidral.si  uporablja piškotke tretje strani?

Stran uporablja določene zunanje storitve, katerih uporabniki sprejemajo omejene piškotke. Ti piškotki so nameščeni za normalno delovanje nekaterih možnosti, ki uporabnikom olajšajo dostopanje do vsebin ter deljenje le-teh z drugimi spletnimi storitvami.

Merjenje obiskanosti

Spletna stran uporablja storitev Google Analytics, spletno storitev, ki jo omogoča družba Google, Inc. Informacije, ki jih piškotek generira o obisku spletne strani (vključno z IP naslovom uporabnika), se bodo prenesle na Google in shranile na oddaljenem strežniku. Google bo te informacije uporabljal z namenom vrednotenja uporabe spletnih strani s strani uporabnikov, priprave poročil o dejavnostih na spletni strani, namenjenih operaterjem spletnih mest, ter nudenja drugih storitev, vezanih na delovanje spletne strani in uporabo interneta. Google lahko poleg tega te podatke posreduje tretjim osebam, če bi to zahteval zakon oziroma če bi te tretje osebe podatke obdelovale v imenu podjetja Google. Google IP naslova uporabnika ne bo povezoval z drugimi podatki, s katerimi Google razpolaga. Ostale informacije o Googlovi politiki zasebnosti so na voljo na naslovu http://www.google.com/privacy.html.